Dječji vrtić Cvrčak Čakovec Lavoslava Ružičke 2, Čakovec info@dv-cvrcak.hr
+385 (0)40 390-382

Divan prosinac u skupini Elmer

Ovaj mjesec bio je vrlo dinamičan i aktivan. Najiščekivaniji događaj bio je dolazak svetog Nikole. Djeca su se danima pripremala za taj susret.
Izrađivale su se čizmice,djeca su ih sama ukrašavala,naučili smo prigodne pjesme,a na dan dolaska sv.Nikole izveli smo pjesmu „Dragi sveti Nikola“ i time ga dočekali. Bili smo radosni jer nam je donio lijepe poklone,naravno da smo ga upitali gdje je Krampus. Nije došao jer je čuo da smo jako dobri 😉
Također,čitali smo slikovnice o ovom popularnom svecu,a kako se mjesec bližio Božiću uz slikovnice smo gledali i pokoji animirani film o Djedu Božićnjaku i njegovim sobovima.Izrađivali smo čestitke za Božić,izrađivali kugle za ukrašavanje bora,slikali borove,pjevali vesele pjesme „Zvončiće“,“Snješko“,Padaj,padaj snježiću“.
U suradnji sa našim roditeljima,izradili smo digitalni adventski kalendar te ga svaki dan otvarali.Našle su se tu i pjesme i crtići i prigodni filmovi sa različitim idejama zabožićne aktivnosti koje djeca mogu provoditi sa svojim roditeljima i obitelji.
Iznenadile su nas tete Heklice koje su posjetile naš vrtić i darovale nam prekrasne heklane ukrase za bor.Oduševili su nas maleni anđeli,djedovi Božićnjaci,Snješkići,a našao se tu i heklani Grinch za bor 😉
Našu smo pak sobu prigodno ukrasili. Naš borić smo ukrasili kuglama,zvončićima,anđelima,češerima,mašnama i šarenim lampicama.
Tijekom čitavog prosinca provodili smo aktivnosti kroz koje smo razvijali našu spoznaju,naše stvaralaštvo(najviše likovno i glazbeno),obogaćivali smo naš govor čitanjem i prepričavanjem priča sa tematikom zime i Božića,a najviše smo dobili na socio-emocionalnom području razvoja jer smo se puno družili,surađivali,veselili se sa sv.Nikolom,uživali u zajedništvu i toplini prosinca.
Sretan Božić i radosnu novu 2024.godinu od srca čestitaju Elmeri