Dječji vrtić Cvrčak Čakovec Lavoslava Ružičke 2, Čakovec info@dv-cvrcak.hr
+385 (0)40 390-382

Jesen i Dani kruha u jaslicama DV Cvrčak

Na terasu jaslica dječjeg vrtića Cvrčak stigla je „ Gospođa Jesen“.  Zabljesnula je  jesenskom paletom boja i donijela je pregršt jesenskih plodova. Djeca iz vrtićih skupina „ Ribice“ i „Fijolice“, te jasličkih skupina „Prstići“, „Suncokreti“ i „Leptirići“ uz pjesmu i ples slavili su njezin dolazak.

„ Gospođa Jesen“ oduševila je djecu svojim jesenskim plaštom punim jesenskog lišća, te je svojom toplinom i šarmom osvojila srca najmlađih. Djeca su se uključila s njom u razgovor, ispričala su joj sve što znaju o njoj, bojama, jesenskim igrama, jesenskom vremenu , blatnim lokvicama, kišobranima, voću, povrću, vitaminima…Pjevale su se pjesmice, recitirale brojalice i izvodile plesne koreografije.

Na kraju dobre zabave djeca su se počastila plodovima jeseni: jabukama, kruškama šljivama, grožđem, mandarinama… Veselo raspoloženja potrajalo je sve do vrtićkog ručka, a potom su djeca utonula u svoje snove. Sigurno su sanjali i priželjkivali ponovni susret s „Gospođom Jesen“.

 

Djeca iz skupine “Ribice” u protekla dva tjedna sudjelovali su u raznim aktivnostima na temu obilježavanja “Dana kruha”. Mijesili su slano tijesto te su se bavili modeliranjem. Pekli su klipiće kojima su počastili djecu iz svih skupina u jasličkom dijelu DV Cvrčka. Slušali su priče “Djedova pogača” i “Razvikani pjetlić” i pjevali pjesmicu “Pekar”.