Kestenijada i roštiljanje
Zajedničkom suradnjom roditelja i odgojitelja realizirana je kestenijada u PO Pčelice. Nakon pripreme kestena uslijedila je priprema vatre, djeca su usvojila na koji način pripremamo vatru i žar, djeca su spoznala kako se kesteni peku na vrućem žaru. Otvaranje i kušanje kestena bilo je najzanimljivije. Najveći interes bio je za pečenjem i kušanjem jegera kojeg su djeca pekla na štapovima. Djeca su po prvi puta pekla na vatri i štapu jabuke – okus je iznenadio sve i složili su se da im je jako fino. Zza to vrijeme u žaru su se pekli krumpiri koje su omotali u alu foliju. Nakon vađenja iz folije slijedilo je začinjavanje i kušanje. Djeca su sklopom životno praktičnih aktivnosti spoznala na koji način se priprema hrana, kako djeluje toplina na hranu, kako se barata roštiljem, na koji način se roštilja i najvažnije iskusila nove okuse.