Dječji vrtić Cvrčak Čakovec Lavoslava Ružičke 2, Čakovec info@dv-cvrcak.hr
+385 (0)40 390-382

Voće i povrće – prvi koraci zdrave prehrane

Voće i povrće – prvi koraci zdrave prehrane

Edukacije i radionice u DV Cvrčak

Kao i svake pedagoške godine, po skupinama i objektima DV Cvrčak zdravstvena voditeljica u suradnji s odgojiteljima održava  edukativne tematske radionice prilagođene svim uzrastima mališana. Trenutno se održavaju radionice o zdravoj prehrani s naglaskom na voće i povrće.

Cilj tih radionica je djeci od malih nogu usaditi zdrave navike te im kroz igru objasniti važnost redovitog konzumiranja voća i povrća. Tijekom radionica polaznici DV Cvrčak, podijeljeni u više skupina, prisustvovali su interaktivnoj edukaciji i radionici o zdravim navikama, higijeni i zdravoj prehrani na bazi piramide prehrane s naglaskom na voće i povrće.

Kroz prezentaciju djeca su aktivnim sudjelovanjem i interakcijom učila o važnosti prehrane temeljne na voću i povrću.

Rješavanjem zagonetki i pogađanjem voća i povrća iz zagonetki djeca su aktivno učila što je dobro za njih, te kako postaviti zdrave temelje za sve izazove koji ih očekuju u godinama koje slijede.

Na kraju radionice djeca su iz vreće vadila male magnetiće s nacrtanom hranom te su ih morali postaviti na piramidu prehrane u pravo polje stvorivši tako svoju vlastitu piramidu zdrave hrane.

Svi zaposlenici DV Cvrčak na svakodnevnoj bazi educiraju djecu o važnosti osobne higijene te higijene prostora, postepeno uvode zdrave navike te zajedno s timom stručnjaka brinu o zdravoj prehrani svakog djeteta, prilagođavajući individualno svaku namirnicu koliko god je to potrebno. Ipak će im ono što nauče u vrtiću biti temelj za njihov zdrav rast i razvoj…