Dječji vrtić Cvrčak Čakovec Lavoslava Ružičke 2, Čakovec info@dv-cvrcak.hr
+385 (0)40 390-382

Astronomija u vrtiću- Erasmus+

PO Stonoga Novo Selo Rok, DV CVRČAK bio je domaćin druge mobilnosti ERASMUS + projekta podnazivom „Astronomija u vrtiću „.

Mobilnost za odgojitelje DV Turnišće iz Slovenije (koji su nosioci projekta) i odgojiteljice PO Stonoga bila je održana od 5. do 8.10.2022.g. U tom periodu odgojitelji su razmjenjivati svoja iskustva u radu s djecom na temu Astronomije. U vrtiću su bile organizirane radionice za djecu na temu: magnetizma, zvukova i „glazbe“ iz svemira, izrade instrumenata iz neoblikovanih materijala, odijela za put u svemir te svemirskih letjelica. U radionici magnetizam svoj doprinos su dali članovi astronomskog društva Vega iz Savske Vesi koji su na djeci zanimljiv način putem prezentacije i iskustvenog učenja predstavili magnetizam, a djeca su sudjelovala u istraživanju mogućnosti magneta na različite metala i predmete iz okoline. Za odgojitelje obaju vrtića organizirana su stručna predavanja i edukacije i posjeti u Centar Rudolf Steiner, Tehnički muzej i planetarij u Zagrebu, Astronomski centar u Rijeci te Zvjezdarnicu u Višnjanu uz predavanje uvaženog Koradea Korlevića.

Odgojitelji DV Cvrčak, PO Stonoga: Jagoda Srša,  Smiljana Nedeljko, Saša Sanjković i Maja Kozjak-Hladki zahvaljuju se ravnateljici, predsjedniku VMO Novo Selo Rok, stručnom timu, tehničkom osoblju, te kolegicama i kolegi odgojiteljima na pomoći i suradnji.