Dječji vrtić Cvrčak Čakovec Lavoslava Ružičke 2, Čakovec info@dv-cvrcak.hr
+385 (0)40 390-382

Kućica iz bajke za brojne aktivnosti djece

U dvorištu područnog objekta Stonoga postavljena je kućica iz bajke. Drvena kućica za odvijanje aktivnosti u otvorenom zaštićenom prostoru razveselila je djecu ali i odgojiteljice, koje već planiraju kakvo će ovo biti čarobno mjesto za istraživanje i razvoj.

Tople jesenske dane koristili smo za radove po dvorištu pa smo marljivo grabljali i skupljali lišće. Dolaskom hladnijih dana aktivnosti su krenule u osmišljavanje novih centara kao npr. trgovine pa imamo puno posla sa izradom novaca i ljepljenjem cijena na proizvode. Ovog mjeseca posebno nas je razveselila predstava “Darovi za Krispina” u izvedbi lutkarskog kazališta “Svijet”.

Folklorna skupina vrtića Stonoga nastupala je u Žiškovcu na Dječjim folklornim susretima i u Maloj Subotici na Smotri dječjeg tradicijskog stvaralaštva kao jedina vrtićka folklorna skupina. Mali čuvari tradicije iz Novog Sela Rok, preponosni su što mogu pokazati kako se igraju tradicijske igre i prenose dalje Međimurske popevke.

Knjižnica Nikola Zrinski iz Čakovca u suradnji s “Tetama heklicama” u naš je vrtić donijela prekrasne heklane igračke iz Bremenskih svirača, Ježeve kućice i Miffy. Djeca oživljavaju likove u čarobnoj scenografiji koja im budi maštu i potiče na razne kreativne aktivnosti.