Dječji vrtić Cvrčak Čakovec Lavoslava Ružičke 2, Čakovec info@dv-cvrcak.hr
+385 (0)40 390-382

LIVADNI PLAVAC U VRTIĆU STONOGA

Uz svoje odgojiteljice Sašu Sanjković, Maju Kozjak-Hladki, Smiljanu Nedeljko i Jagodu Srša djeca područnog odjela Stonoga Novo Selo Rok,  DV Cvrčak kroz različite aktivnosti upoznali su livadnog plavca, jednu od najugroženijih vrsta leptira u svijetu. Na sreću ima stanište u našem malom Međimurju u Bedekovićevim grabama. Za zaštitu 13 hektara livada u Bedekovićevim grabama jedna od zaslužnih je prof. Ekonomske i trgovačke škole Željka Kadi.

Prof. Kadi boravila je u vrtiću te je kroz radionicu o Livadnom plavcu djeci na zoran i zanimljiv način  približila životni ciklus Livadnog plavca, te važnosti simbioze crvenih mrava u tom ciklusu i biljke Krvare.

U zajedničkom druženju djeca su pokazala mnogo znanja o Livadnom plavcu te se pohvalila instalacijom Livadnog plavca u sobi dnevnog boravka koju su načinili od tetrapak ambalaže.

Vrtić Stonoga Eko je vrtić međunarodne Eko škole i nositelj Zelene zastave kroz čiji program djeca stječu znanja o važnosti održivog razvoja za biljni i životinjski svijet.

Kroz radionicu djeca su se upoznala i sa zbirkom pjesama Plavac Gite Radiković i uživali u interpretaciji stihova.