Dječji vrtić Cvrčak Čakovec Lavoslava Ružičke 2, Čakovec info@dv-cvrcak.hr
+385 (0)40 390-382

DRUŽENJE DJECE I ODRASLIH U PRIRODI

Ovogodišnje ZAVRŠNO DRUŽENJE djece, roditelja i odgojitelja PO vrtića Stonoga organizirano je u prirodnom okruženju izletišta Žabnik u Sv. Martinu na Muri. Na samom druženju u goste su im stigli dugogodišnji prijatelji iz  DV Turnišće iz Slovenije-djeca, roditelji i odgojiteljice.

                        Uz zajednički program: pjesmu, ples i stihove, koji su izvela djeca iz oba vrtića, druženje je nastavljeno u igri, sportskim aktivnostima i pikniku na otvorenom. Djeca su uz nadzor roditelja  na otvorenoj vatri samostalno pekla jelo prema vlastitom izboru. Tijekom druženja djeca, roditelji i odgojitelji razmjenjivali su svoja iskustva vezana uz odgoj i obrazovanje i aktivnosti koje se provode u vrtiću i obiteljskom domu.

            Posebno zanimljiv, u večernjim satima, bio je posjet Zvjezdarnici Čakovec koja se nalazi u Savskoj Vesi. Uz pomoć prijatelja i stručnog osoblja Astronomskog društva VEGA djeci i roditeljima omogućeno je gledanje mjeseca teleskopom, a na vrlo zanimljiv način astrofizičar Dejan Vinković prezentirao je princip pokretanja rakete uz pokuse s vatrom. Zoran Novak upoznao je oduševljene okupljene sa gledanjem Mjeseca teleskopom kroz pokretni krov, a fotografiranje dronom djeci je bilo velik doživljaj.

             Puni dojmova vrtićarci su se vratili u svoje dojmove sanjajući nova svemirska prostranstva

.