Dječji vrtić Cvrčak Čakovec Lavoslava Ružičke 2, Čakovec info@dv-cvrcak.hr
+385 (0)40 390-382

Obavijest za roditelje – testiranje spremnosti djece za polazak u školu

Poštovani roditelji, 

Kao i prijašnjih godina, početkom veljače u DV Cvrčak kreću testiranja spremnosti djece za polazak u školu. Biti će testirani svi školski obveznici (djeca rođena u razdoblju od 1. travnja 2017. do 31.ožujka 2018.). Psihologijsko testiranje nije nužno, ali je potencijalno vrlo korisno, jer se pravovremenim utvrđivanjem parcijalne nepripremljenosti djeteta za školu mogu stvoriti osnove da dijete relativno brzo kompenzira utvrđene manjkavosti. Ukoliko se prilikom testiranja utvrdi potreba za povratnom informacijom o stupnju spremnosti djeteta,  osobno ću Vas kontaktirati. S obzirom na velik broj djece, molim za strpljenje. 

Nadalje, postoji mogućnost da će Vas nakon utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta stručno povjerenstvo škole tražiti stručno mišljenje iz vrtića. Za izdavanje nalaza pravovremeno nas kontaktirajte te ispunite obrazac „Zahtjev za izdavanje potvrde“ koji možete pronaći na našoj web stranici ili ga ispuniti putem mobilne aplikacije E-vrtić.

Ukoliko se radi o prijevremenom upisu djeteta, za testiranje se potrebno prethodno najaviti. 

Za sva pitanja stojim Vam na raspolaganju. Možete me kontaktirati na br. mobitela: 0954597704 ili putem e-mail adrese: mnovak@dv-cvrcak.hr

Hvala na razumijevanju, 

Mateja Novak, stručni suradnik psiholog