Dječji vrtić Cvrčak Čakovec Lavoslava Ružičke 2, Čakovec info@dv-cvrcak.hr
+385 (0)40 390-382

ODGOJITELJICE IZ VRTIĆA STONOGA NA ZAKLJUČNOJ MOBILNOSTI ERASMUS+ PROJEKTA U SLOVENIJI

U Sloveniji u DV TURNIŠČE održana je zaključna mobilnost ERASMUS+ projekta kojeg zajedno provode odgojitelji, djeca i roditelji oba vrtića pod nazivom ” Astronomija u vrtiću”. Tema programa mobilnosti bila je ” Aktivnosti učenja, poučavanja i osposobljavanja”.

Odgojitelji su aktivno sudjelovali u radionicama  za djecu koje je provodio prof. fizike Bojan Jandrašić vezane uz Sunce i planetu Zemlju, godišnja doba, sunčani sat, svjetlo i sijenu te promatranje Sunca teleskopom. Svoja znanja i spoznaje odgojitelji su obogatili stručnim usavršavanjem i posjetom Vulkaniji na Goričkem, te Gradu na Goričkem i NOORDUNG centru- centru svemirske tehnologije Hermana Potočnika Noordunga u Vitanju.

Mobilni Planetarij bio je još jedno novo iskustvo za djecu i odgojitelje te stručne suradnike gdje su na vrlo zanimljiv, poučan, pristupačan i primjeren način upijali nove spoznaje i znanja o svemirskom prostranstvu, planetama, zvijezdama, crnim rupama, Zemlji…..

    Na TRŽNICI DOBRE PRAKSE odgojitelji vrtića iz Slovenije (Odranci, Črenšovci, Gornji Petrovci,Velike Polane, Kobilja i Turnišča) te DV Cvrčak Čakovec – PO Stonoge Novo selo Rok prezentirali su  svoju praksu i radove vezane uz temu Astronomije u vrtiću, te podijelili i razmijenili svoja iskustva za unapređenje svog rada.

Roditelji, djeca i odgojitelji završni dan mobilnosti proveli su u zajedničkom orijentacijskom hodu sa ” svemirskim” zadacima pod nazivom ” Mali Sonček”. Tom prigodom mobilnosti su se pridružili ravnateljica DV Cvrčak Lidija Varošanec i članovi stručnog tima logopedinja Ines Horvat, zdr. voditeljica Nina Pustić te Aleksandra Trstenjak voditeljica računovodstva.

  Sadnja  DRVA PRIJATELJSTVA koje su zasadili djeca, roditelji, odgojitelji i stručni timovi vrtića poziv je na još jednu suradnju vrtića Turnišče i vrtića Stonoga na nekim novim zajedničkim projektima.