Dječji vrtić Cvrčak Čakovec Lavoslava Ružičke 2, Čakovec info@dv-cvrcak.hr
+385 (0)40 390-382

Festival ekologije na Projektnom danu Eko škole u PO Stonoga

……. V MALOM MEĐIMURSKOM KRAJU,

                       ZA VRTIĆ STONOGU SI ZNAJU……..

 Stihovi su to Eko himne vrtića Stonoga, PO DV Cvrčak Čakovec, kojom su djeca polaznici skupina Sovice i Stonoge svečano otvorili Projektni dan. Vrtić Stonoga iz Novog Sela Rok jedna je u nizu Međunarodnih EKO- ŠKOLA u kojoj se odgoj i obrazovanje za okoliš provodi u svakodnevnom životu djece, roditelja i djelatnika te se živi EKOLOGIJA.

 Roditelji, gosti i uzvanici uživali su u programu koji su kroz stih i pjesmu izvela djeca, a zatim su se svi zajedno aktivno uključili u rad na radionicama koje su se odvijale u vanjskom okruženju na pravom festivalu ekologije.

 Teme radionica bile su vezane uz ekološku tematiku Plana i programa EKO-ŠKOLE; otpad, energija, okruženje i zdrava hrana. Tako su održane radionice pod nazivom; izrada ukrasnih tegli od plastične ambalaže, drobljenje granja- izrada malča, filtriranje vode, izrada visećih mobila iz prirodnina, oslikavanje kamenčića sreće, izrada voćne salate i kuhanje kompota .U kuhanju kompota svoje znanje i umijeće  i stručnu kulinarsku pomoć nesebično je podijelio poznati kuhar Branko Blešć koji je ovaj put bio u ulozi djeda. Budnim okom pratio je savjetovao svoje male pomagaće  buduće kuhare čijim smo se poslasticama svi zajedno počastili na završetku Projektnog dana.

 Svojim posjetom  svečanost je uveličala Regionalna koordinatorica EKO- ŠKOLE Hrvatska za Međimursku županiju Vesna Branilović koja nije skrivala svoje zadovoljstvo na viđeno.

 Uz djecu, roditelje, lokalnu zajednicu, odgojitelje veliki doprinos dali su ravnateljica DV Cvrčak Lidija Varošanec, pedagoginja Gordana Patarčec koja je ujedno i koordinatorica projekta, članovi stručnog tima zdravstvena voditeljica Nina Pustić, logopedinja Ines Horvat, psihologinja Matea Novak, te domar  Damir Čekunec i tehničko osoblje vrtića Stonoga Marija Radovan i Ivana Vuković, te članovi EKO-ODBORA koji su aktivno uključeni u projekt  EKO-ŠKOLE tijekom cijele godine.

 Roditeljima, lokalnoj zajednici i svima njima odgojiteljice Jagoda Srša, Saša Sanjković, Smiljana Nedeljko i Maja Kozjak Hladki zahvaljuju na povjerenju, suradnji, podršci i nesebičnoj pomoći u realizaciji svih projekata koji se provode u vrtiću Stonoga na dobrobit onog najvrjednijeg imamo, a to su naša djeca!